Пострадалите в катастрофи през 2022г. са 8 000 души. Над 500 души

...
Пострадалите в катастрофи през 2022г. са 8 000 души. Над 500 души
Коментари Харесай

Пътни експерти: Над 500 души са загинали в катастрофи през изминалата 2022 у нас

Пострадалите в произшествия през 2022г. са 8 000 души.

 

Над 500 души са починали в произшествия през миналата 2022г., сочат данните на пътни специалисти. Според статистиката най-опасни са дните петък и събота. В последния работен ден от седмицата произшествията през миналата година са 789, като те са били с най-вече ранени. Най-много починали в катастрофи са регистрирани в събота - 75 души, добавя Нова тв.

„ Общо взето живеем в една обстановка, в която водачите се пробват да излъжат страната, че не нарушават разпоредбите, а пък страната се пробва да ги излъже, че прави нещо за по-добри пътища в България. Накрая за жалост излъганите са точно хората, които заплащат с живота и здравето си ”, изясни Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

„ Аз бих споделил, че ни излъга страната, тъй като това са хиляди инвалидизирани хора, които със своята неработоспособност ощетяват здравната каса, ощетяват фамилиите, които са ангажирани с тяхното обслужване. Ощетяват нашата здравна система и т.н ”, добави Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР